De Ilex Meserveae, de hulst

De Ilex wordt in het Nederlands ook wel de hulst genoemd. Het is een glimmende, donkergroene plant die rode besjes produceert. Wil je de hulst kopen? Lees deze tips.

Hoe plant je de Ilex?

De Ilex is een winterharde plant die in de volle zon of halfschaduw kan groeien. Hij heeft weinig water nodig en kan dus ook in droge periods goed gedijen. De beste periode om de Ilex te planten is van september tot april. In deze periode geef je de planten een kans zich goed te vestigen, voordat de volgende koude periode eraan komt.

Iets wat je moet weten over de Ilex, is dat deze besjes niet eetbaar zijn voor mensen. Wel kunnen vogels ervan genieten! Als je de rode bessen ophoopt, kan dit vervelend worden voor je plant. Daarom is het aan te raden om de bessen snel op te ruimen.

Waar plant je de Ilex?

Deze haagplanten waarderen zoals gezegd de volle zon of halfschaduw. De plant doet het goed in vochtige, goed gedraineerde bodems, maar het houdt niet van een drassige bodem. Voor een optimale groei van deze plantsoort is het van belang dat deze soort in een rijke grond geplant wordt.

Om chlorose te voorkomen is het verstandig de plant niet in alkalisch grond te plaatsen. Een voordeel van deze plant is dat deze goed tegen stedelijke vervuiling kan.

Wanneer je de Ilex plant in blootgestelde locaties of in koude microklimaten dan is het belangrijk om waterverdamping te verminderen. Dit doe je door een dikka laag mulch aan te brengen rond de stam en de wortels.

Wonen

Inleiding tot deurbeslag en scharnieren

Als het gaat om woningverbeteringsprojecten, is een goed begrip van de basisprincipes van deurbeslag en scharnieren essentieel. Deurbeslag en scharnieren zijn de hardware die het mogelijk maken om deuren te openen en te sluiten, en ze kunnen een enorm verschil maken in de algehele look en feel van een woning. In dit artikel bekijken we […]

Read More
Wonen

Hoe kan ik de meubels van Xooon en Henders en Hazel het beste onderhouden?

De meubels van Xooon en Henders en Hazel zijn niet alleen stijlvol en van hoge kwaliteit, maar ze kunnen ook lang meegaan als ze goed worden onderhouden. Het is belangrijk om de juiste onderhoudsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat jouw meubels er jarenlang mooi uitzien en hun functionaliteit behouden. In dit artikel delen […]

Read More
Wonen

Kan de offerte ook aanvullende informatie bevatten, zoals de verwachte energieopbrengst en de ecologische voordelen van het gebruik van zonnepanelen?

Kan de offerte ook aanvullende informatie bevatten, zoals de verwachte energieopbrengst en de ecologische voordelen van het gebruik van zonnepanelen? Wanneer je overweegt om zonnepanelen in Zoetermeer te installeren, is het begrijpelijk dat je graag zoveel mogelijk informatie wilt hebben. Naast de financiĆ«le aspecten, zoals de kosten en de geschatte terugverdientijd, kan een offerte voor […]

Read More