De Ilex Meserveae, de hulst

De Ilex wordt in het Nederlands ook wel de hulst genoemd. Het is een glimmende, donkergroene plant die rode besjes produceert. Wil je de hulst kopen? Lees deze tips.

Hoe plant je de Ilex?

De Ilex is een winterharde plant die in de volle zon of halfschaduw kan groeien. Hij heeft weinig water nodig en kan dus ook in droge periods goed gedijen. De beste periode om de Ilex te planten is van september tot april. In deze periode geef je de planten een kans zich goed te vestigen, voordat de volgende koude periode eraan komt.

Iets wat je moet weten over de Ilex, is dat deze besjes niet eetbaar zijn voor mensen. Wel kunnen vogels ervan genieten! Als je de rode bessen ophoopt, kan dit vervelend worden voor je plant. Daarom is het aan te raden om de bessen snel op te ruimen.

Waar plant je de Ilex?

Deze haagplanten waarderen zoals gezegd de volle zon of halfschaduw. De plant doet het goed in vochtige, goed gedraineerde bodems, maar het houdt niet van een drassige bodem. Voor een optimale groei van deze plantsoort is het van belang dat deze soort in een rijke grond geplant wordt.

Om chlorose te voorkomen is het verstandig de plant niet in alkalisch grond te plaatsen. Een voordeel van deze plant is dat deze goed tegen stedelijke vervuiling kan.

Wanneer je de Ilex plant in blootgestelde locaties of in koude microklimaten dan is het belangrijk om waterverdamping te verminderen. Dit doe je door een dikka laag mulch aan te brengen rond de stam en de wortels.

Wonen

Een lamp kopen: waarom een hanglamp van glas een goede keuze is

Een lamp kopen kan een uitdaging zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten lampen beschikbaar en het kiezen van de juiste kan overweldigend zijn. Een hanglamp van glas is echter een goede keuze voor verschillende redenen. Een hanglamp van glas is een elegante en stijlvolle keuze. De transparantie van het glas zorgt ervoor dat het licht […]

Read More
Wonen

BRENG DE NATUUR IN HUIS MET HOUT BEHANG

Wie denkt aan een houten wand als accentmuur in huis denkt niet meteen aan hout behang, al is dat waarschijnlijk de snelste en voordeligste manier om een tint natuur in huis te halen. En ben je na enkele jaren toe aan iets nieuws, dan is het even makkelijk weer aangepast. In deze post tonen we […]

Read More
Wonen

Waarmee moet u rekening houden bij het kiezen van een systeemplafond

U wilt graag een systeemplafond kopen voor in uw ruimte. De keuze op het gebied van systeemplafonds en plafondplaten is enorm groot. Het kan dus soms een lastige opgave zijn om te bepalen waar u begint met zoeken. In deze blog benoemen wij de belangrijkste aandachtspunten om u verder op weg te helpen. Wat is […]

Read More