Design tips voor een smalle badkamer

In mijn nieuwe woning hebben we een badkamer van 4,5 vierkante meter. Niet klein, maar ook niet heel groot. En toch maak ik me meer druk over die 4,5 vierkante meter dan op de 60 vierkante meter van de woonkamer en keuken. Als je het ook lastig vindt om je smalle badkamer zowel praktisch als mooi in te delen, dan zijn onderstaande tips zeker nuttig voor jou.

Illusie van ruimte wekken
Kleur is zo bepalend voor de sfeer in een kamer. Donkere kleuren verkleinen een ruimte, lichte kleuren zorgen voor een optisch grotere ruimte. Voor een badkamer kun je daarom het beste gaan voor kleuren als wit, beige, lichtgrijs of lichtblauw. Je kunt natuurlijk wat contrast toevoegen door te gaan voor een tegel met print erin. Zo kiezen wij voor een marmerlook tegel. Een witte basis met grijze details voor wat extra sfeer.

Lichtere tinten creƫren niet alleen een visueel grotere badkamer door meer licht binnen te reflecteren, maar zorgen ook voor een fris en schoon gevoel. De toepassing van lichte kleuren laten de ruimte groter lijken dan deze in werkelijkheid is.

Denk ook aan lichtere kleuren voor de tegels. Glanzende lichte tegels zorgen er bijvoorbeeld voor dat de kamer er meestal helderder uitziet. Dat gebeurt omdat de glans als een reflecterend oppervlak fungeert en het licht dat de kamer binnenkomt wordt weerkaatst. Ook zorgen neutrale tegeltinten ervoor dat de kamer warmer aanvoelt. Dus als je je badkamer groter en gezelliger wilt laten lijken, kies dan voor kleur, maar dan wel in lichtere tinten.

Een goede lay-out is de sleutel
Ook de indeling van je badkamer is bepalend voor de uitstraling van je smalle badkamer. Je wil je smalle wand optisch groter laten lijken. Daarom moet je in de breedte gaan werken. Kies voor de douche aan de smalle zijde en accentueer de breedte extra met een scherm. Op de lange wanden wil je juist zo weinig mogelijk monteren. Als je op de lange wanden jouw bad of douche plaatst, zal de ruimte optisch nog kleiner aanvoelen.

Nieuws

7x tips voor het ontwerpen van je nieuwe kast

Mooi, praktisch, kwaliteit. Zomaar een paar termen die door je hoofd vliegen wanneer je een nieuwe kast wilt aanschaffen. Je hebt al rondgesnuffeld naar inspiratie, maar nu komt het toch echt op het aanschaffen van een nieuwe kast aan. Geen paniek, met deze 7 tips kun je eenvoudig een nieuwe kast ontwerpen. 1. Type kast […]

Read More
Nieuws

Wat te doen met een lege zolderkamer

De zolderkamer is regelmatig een van de grootste (slaap)kamers in het huis. Toch staat deze vaak leeg. De slaapkamers bevinden zich op de 1e verdieping en als je eenmaal meer ruimte dan spullen hebt, dan blijft de zolderkamer een lege ruimte. Je lege zolderkamer kun je gaan gebruiken voor verschillende doeleinden, in deze blog van […]

Read More