De taxus baccata: Een conifeer met veel mogelijkheden

De taxus baccata is een conifeer die behoort tot de taxusfamilie. Deze haagplant kan snel groeien en is daardoor een goede optie voor beschutting en privacy het hele jaar door. Taxusbomen zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten, waardoor er altijd een geschikte boom te vinden is voor iedere tuin. Ook zijn deze bomen relatief onderhoudsvriendelijk, wat ze een aantrekkelijke optie maakt voor veel mensen.

Taxusbomen kunnen wel tot 30 meter hoog worden, maar er zijn ook kleinere soorten verkrijgbaar die geschikt zijn voor kleine tuinen. Deze bomen zijn giftig, dus het is belangrijk om ze buiten het bereik van kinderen en huisdieren te plaatsen. Taxusbomen zijn een aantrekkelijke optie voor tuinders die op zoek zijn naar een haagplant met veel mogelijkheden.

De taxus baccata is een wintergroene plant. Dankzij de eigenschappen dat deze plant kan tegen extreme kou, is het dus zo dat de naalden niet verloren gaan in de winter.  Deze eigenschap is ideaal voor tuinders in Nederland, aangezien het klimaat hier vaak koud en nat is.

Wanneer kun je de taxus baccata planten?

Het beste is om deze plant te poten tussen september en april. Dit zodat de plant voldoende tijd heeft om te wennen aan de grond voordat het echte groeiseizoen begint. Taxusbomen kunnen erg lang meegaan, dus het is belangrijk om ze goed te verzorgen. Wanneer je de boom plant, moet je ervoor zorgen dat de grond voldoende voeding en water bevat. Taxusbomen zijn namelijk erg gevoelig voor droogte.

Wil jij graag een taxus baccata kopen? Kijk dan online bij Haagplanten Heijnen.

Wonen

Een lamp kopen: waarom een hanglamp van glas een goede keuze is

Een lamp kopen kan een uitdaging zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten lampen beschikbaar en het kiezen van de juiste kan overweldigend zijn. Een hanglamp van glas is echter een goede keuze voor verschillende redenen. Een hanglamp van glas is een elegante en stijlvolle keuze. De transparantie van het glas zorgt ervoor dat het licht […]

Read More
Wonen

De Ilex Meserveae, de hulst

De Ilex wordt in het Nederlands ook wel de hulst genoemd. Het is een glimmende, donkergroene plant die rode besjes produceert. Wil je de hulst kopen? Lees deze tips. Hoe plant je de Ilex? De Ilex is een winterharde plant die in de volle zon of halfschaduw kan groeien. Hij heeft weinig water nodig en […]

Read More
Wonen

BRENG DE NATUUR IN HUIS MET HOUT BEHANG

Wie denkt aan een houten wand als accentmuur in huis denkt niet meteen aan hout behang, al is dat waarschijnlijk de snelste en voordeligste manier om een tint natuur in huis te halen. En ben je na enkele jaren toe aan iets nieuws, dan is het even makkelijk weer aangepast. In deze post tonen we […]

Read More