Hoe maak ik thuis een zwevende trap?

In luxere interieurs zie je hem vaak voorbij komen, een zwevende trap. Hij zweeft niet echt, maar de illusie is dat de treden niet verbonden zijn met elkaar. Het geeft een moderne uitstraling af en zorgt ervoor dat je interieur groter oogt. Gelukkig hoef je geen bedrijf in te schakelen hiervoor, want MyLovelyHome.nl vertelt hoe jij zelf deze zwevende trap kan maken!

Waar begin je mee?
Voordat je alle aankopen kan doen, zal je eerst even de afmetingen moeten doen. Vanuit de afmetingen, kun je beginnen aan een design. Wat voor materiaal wil je gebruiken en in welke kleur? En hoeveel ondersteuning wil je bij de trap hebben?

Het is goed om een aantal schetsen te maken voordat je begint met het inkopen van materiaal.

Als je eindelijk een goed beeld hebt hoe je de trap wilt hebben, kan je de huidige trap afbreken. Zorg wel dat je alles zo snel mogelijk kan bouwen, omdat je anders een tijdje zonder een manier zit om naar boven te gaan. En niemand wilt erg lang op de bank slapen.

Welk materiaal kies ik voor een zwevende trap?
Ieder heeft een persoonlijke voorkeur aan het materiaal die gebruikt zou moeten worden voor de trap. Toch heeft elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen. Hout is het meest gekozen materiaal voor een zwevende trap, de keuze aan houtsoorten en afwerking is reuze. Hout wordt echter wel afgeraden wanneer de omgeving snel vochtig kan zijn, omdat door het vocht het hout kan uitzetten of krimpen.

Wat jouw materiaal gaat worden is afhankelijk van jouw wensen. Zit je breed in je budget en mag het materiaal een wat flinkere prijskaartje hebben? Dan wordt het zeker aangeraden om staal of composiet te nemen. Deze kunnen goed tegen beschadigen en zullen zorgen voor een elegante uitstraling. En zo is er bij elk materiaal een afweging die je kan maken.

Hoe kan ik mijn zwevende trap plaatsen?
Bij het plaatsen van een zwevende trap bij een muur. Plaats je een onzichtbare beugel in de muur waarin je de treden aan bevestigd. Je bevestigt de onzichtbare treden in de muur door ze vast te schroeven of chemisch te verankeren tegen de betonmuur die al bestaat.

Je moet er uiteraard voor zorgen dat je muur sterk genoeg is om de traptreden te houden om instorting te voorkomen.Met wat passen, meten, een linker- en rechterhand kan jij zelf een luxe zwevende trap plaatsen in jouw huis. Zo hoef je geen bedrijf in te schakelen en geniet je wel van

Tips

Glazen schuifwand en spiegel op maat: Een mooie en praktische toevoeging aan jouw interieur

Een mooie en praktische manier om een ruimte in huis op te delen of af te schermen, is met een glazen schuifwand. Daarnaast is het op maat laten maken van een spiegel een goede manier om de ruimte optisch te vergroten en meer licht te creëren. In dit artikel bespreken we de voordelen van een […]

Read More
Tips

Dit is de ideale afstand tussen je tv en de bank

Op zoek naar een nieuwe tv, maar weet je niet welk formaat het beste in jouw woonkamer past? Of is juist andersom het geval en weet je niet hoe ver je de bank van je tv moet zetten? We leggen je uit hoe je tot de ideale kijkafstand komt. Wanneer je een nieuwe tv uitkiest, […]

Read More
Tips

4 tips voor beter thuiswerken

Veel mensen werken onderhand al een hele tijd vanuit huis. We noemen thuiswerken ook wel ‘het nieuwe werken’ omdat dit een hele tijd de norm in Nederland is geweest. Bij sommige beroepen is dit niet mogelijk, maar voor veel (kantoor) beroepen kan dit juist erg goed. Ondanks dat iedereen steeds weer vaker naar kantoor kan […]

Read More