Hoe geef ik mijn woonkamer interieur een nieuwe tint?

Het is begrijpelijk dat je na enige tijd uitgekeken raakt op je woonkamerinterieur. Elke keer dezelfde look als je de ruimte binnenloopt, kan op den duur gaan vervelen. Maar als je elke keer nieuwe meubels moet aanschaffen wanneer je je woonkamer beu bent, blijf je maar bezig. Deze bezigheid zal uiteindelijk geld en moeite opnemen, maar als je het niet doet, blijf je met een onverzadigd gevoel. Gelukkig hoef je niet heel je interieur om te gooien wanneer het niet meer naar wens is. In deze blog worden tips genoemd hoe jij je woonkamer een nieuwe tint kan geven zonder een geheel nieuw interieur aan te schaffen.

Meubels een andere kleur of stof
En ja, dit kan zonder nieuwe aan te schaffen. Als je stoffen meubels hebt, kun je gemakkelijk met meubelstof een nieuwe laag stof over je oude meubel stof heen doen. Experimenteer hiermee met een nieuwe kleur of een nieuwe soort stof.
Het is een ingreep in je interieur die wel wat creativiteit en geduld vereist omdat het precisiewerk is. Je zult af moeten meten hoeveel stof je hebt nodig hebt om de meubel te bekleden. Een bank verkleden met een andere kleur meubelstof zal je woonkamer interieur een nieuwe tint geven. Je gasten zullen denken dat je een geheel nieuwe bank hebt aangeschaft, terwijl je alleen stoffen aan elkaar hebt vastgenaaid!

Een gouden tip voor het bekleden van je meubel met een andere stof, is om te kijken naar kleuren in je interieur die je al hebt. Heb je een witte muur met een beige interieur? Verander de kleur van het interieur met een meubelstof die licht grijs is. Je interieur oogt meteen heel anders terwijl het wel nog bij elkaar past.

Accessoires veranderen
Dit is een makkelijke verandering die je kunt laten plaatsvinden in je interieur. Verander zo veel of juist zo weinig als je wilt. Andere kaarsen en vazen zorgen voor een minimale verandering, maar niet zonder effect. Als jij of iemand anders toevallig in een creatieve bui is geweest en een mooi stuk kunstwerk heeft gemaakt, wees niet bang om dit tentoon te stellen in de woonkamer. Het is verrassend hoe een toevoeging van bijvoorbeeld een schilderij, de interieur een totaal ander plaatje kan geven.
Houd wel rekening mee dat het kunstwerk past in je interieur, omdat het anders alle aandacht op zich neemt en je dan wederom je interieur snel beu kan worden.

 

Interieur

Waar moet je op letten bij het kopen van terrasmeubelen?

Het kiezen van de juiste terrasmeubelen is essentieel voor het creĆ«ren van een comfortabele en stijlvolle tuin of patio. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij het kopen van terrasmeubelen, zodat je de beste keuze kunt maken! Welke materialen zijn geschikt voor terrasmeubelen? Wanneer je op zoek bent naar geschikte […]

Read More
Interieur

Bankstel kopen? Hier moet je op letten!

Je gaat richting de woonboulevard voor je zoektocht van een nieuw bankstel (zoals ik inmiddels ook heb gedaan als je dit artikel hebt gelezen). Het kiezen en aanschaffen van een nieuwe bank is gemakkelijk. Als je tenminste weet waar je naar moet zoeken. Toch is het kopen van een nieuwe bank geen dagelijkse bezigheid. Het […]

Read More
Interieur

Je slaapkamer inrichten? Denk dan hieraan!

De slaapkamer is natuurlijk de plek in je woning waar je tot rust dient te komen. Je moet hier goed kunnen slapen om weer vol goede energie aan je dag te kunnen beginnen. De inrichting van de slaapkamer is van grote invloed op de mate van rust die je in je slaapkamer kunt ervaren. Het […]

Read More