4 tips voor beter thuiswerken

Veel mensen werken onderhand al een hele tijd vanuit huis. We noemen thuiswerken ook wel ‘het nieuwe werken’ omdat dit een hele tijd de norm in Nederland is geweest. Bij sommige beroepen is dit niet mogelijk, maar voor veel (kantoor) beroepen kan dit juist erg goed. Ondanks dat iedereen steeds weer vaker naar kantoor kan en mag, zal thuiswerken niet volledig verdwijnen. Vandaag geven we je daarom 4 tips voor beter thuiswerken.

Plannen en routine
Belangrijk is om je dag te beginnen zoals je ook doet wanneer je naar kantoor gaat. Zet de wekker, maak een ontbijt en maak je klaar voor de dag. Vervolgens kun je plaats nemen op je werkplek. Probeer altijd zoveel mogelijk op dezelfde tijd te starten met je werk. Daarnaast is het aan te raden om vooraf een planning te maken. Hierop zet je de taken die je op een bepaalde dag af gaat ronden. Zo voorkom je dat je iedere dag aan het overwerken bent.

Richt je werkplek ergonomisch in
Probeer thuis ook een werkplek te creëren die zo ergonomisch mogelijk is. Dit doe je door de stoel- en tafelhoogte zo op elkaar af te stemmen dat je schouders en armen ontspannen zijn. Het is ook goed voor je lichaam om zitten en staan af te wisselen. Je kunt zelf een staande werkplek creëren door een bureau op ellebooghoogte te maken. Een andere optie is om een zit/sta bureau tweedehands aan te schaffen. Tweedehands kantoormeubelen kopen is überhaupt een goede optie wanneer je vanuit je werkgeven geen meubelen kunt krijgen voor je thuiswerkplek.

Blijf voldoende in beweging
Wanneer je thuis werkt hebt je waarschijnlijk snel de neiging om aan één stuk door te werken. Dit is echter niet goed voor je lichaam. Verander regelmatig van houding en sta af en toe ook even op om bijvoorbeeld wat te drinken te pakken. Ga in je pauze een rondje lopen. Dit is niet alleen goed voor je lijf, maar dit zorgt er ook voor dat je hoofd even leeg wordt gemaakt.

Houd contact met je collega’s en leidinggevende
Wanneer je thuiswerkt kan het snel een beetje alleen voelen. Neem vaak contact met elkaar op via bijvoorbeeld de telefoon of Teams. Teams is ook een heel geschikt middel om een gezellige online lunch of borrel met elkaar te houden. Bespreek daarnaast mogelijke knelpunten van het thuiswerken altijd tijdig met je leidinggevende.

Tips

Glazen schuifwand en spiegel op maat: Een mooie en praktische toevoeging aan jouw interieur

Een mooie en praktische manier om een ruimte in huis op te delen of af te schermen, is met een glazen schuifwand. Daarnaast is het op maat laten maken van een spiegel een goede manier om de ruimte optisch te vergroten en meer licht te creëren. In dit artikel bespreken we de voordelen van een […]

Read More
Tips

Dit is de ideale afstand tussen je tv en de bank

Op zoek naar een nieuwe tv, maar weet je niet welk formaat het beste in jouw woonkamer past? Of is juist andersom het geval en weet je niet hoe ver je de bank van je tv moet zetten? We leggen je uit hoe je tot de ideale kijkafstand komt. Wanneer je een nieuwe tv uitkiest, […]

Read More
Tips

Hoe maak ik thuis een zwevende trap?

In luxere interieurs zie je hem vaak voorbij komen, een zwevende trap. Hij zweeft niet echt, maar de illusie is dat de treden niet verbonden zijn met elkaar. Het geeft een moderne uitstraling af en zorgt ervoor dat je interieur groter oogt. Gelukkig hoef je geen bedrijf in te schakelen hiervoor, want MyLovelyHome.nl vertelt hoe […]

Read More